Blog

16 Stu, 2016

Dojenje Domaće

2 priče o Baobaby jastuku

Nama u MiniGreeny-ju nije ništa draže od zadovoljnih malih i velikih korisnika naših proizvoda.  Zato su nas posebno razveselile ove priče o dvije obitelji i dva jastuka ;)

Zelenko

Napisala: mama Simona

Potreba? Savjet prijateljice? Pitali smo se je li to stvarno potrebno. Naša je mala princeza stigla na ovaj svijet nekoliko dana prije očekivanog termina i ispunila naša srca novom predivnom ljubavlju za koju nismo ni znali da postoji. Dani su prolazili, no njezino hranjenje zbog nužnosti ležećeg položaja postajalo je sve teže.
Hmmm… Možda bi nam ipak dobro došao. Saznali smo za webshop www.minigreeny.com i oduševili se ponudom. Tako je stigao naš Zelenko, oduševio nas i postao blagom našeg doma. Od podloge za mamina leđa kod dojenja, do potpore za ruke i naše djetešce, zauzimao je sve veći udio naših trenutaka i dana. Rastao je uz nas, pomagao u čuvanju djeteta, bio zaštita od prevrtanja sa kauča, sjedeća foteljica, bebin naslon za ruke, pravi izazov za prvo penjanje i odlična vježba za dizanje glave, a vrpoljenje po maminom i tatinom krevetu postalo je sigurnije. Svaki dan bio je od koristi, a služio je i kao naslon za prvo čitanje knjige. Odlično se uklopio u naš dom i u našu obitelj. Po danu je bio uz princezu, a u večernjim satima mamina i tatina potpora za odmor. Jednostavno je neprocjenjiv. Višestruko nadaren, glumio u svim mogućim potrebnim ulogama našeg doma, naših dana, igre i jedenja, odmora i akcije, dana i noći - nezamjenjiv u svakom pogledu. Osmijehu nije bilo kraja kad bi male slatke oči zamijetile BAOBABY etiketu, usta bi se brzo otvarala, prstići izvodili nove melodije šuškanja. Žirafica- mama i dijete- koji su tek to prijatelji. Velike priče su se tu odvijale, naša je princeza uz njih prolazila sigurnost i ljepotu prijateljstva te proizvodila prve zvukove. Puuuno je toga što nam je donio… Jedan jedini, jedinstven i neponovljiv BAOBABY jastuk - naš Zelenko. Vrijeme je prošlo, prvi rođendan samo što ne pokuca na vrata, a on je još tu. Kada tata sakrije glavu u jastuk, proviri poput lava - koje li radosti. Dom je odmah ispunjen osmijehom, a zubići blistaju sjajnije no ikad. Naša princeza je sve veća, ali Zelenko je i dalje njezin najbolji prijatelj.

 

Bilo kuda, baobaby jastuk svuda :)

Napisala: mama Nikolina

Priča o našem jastuku započinje još dok je malena Lanica mirno spavala u maminoj buši, tokom trudnoće uvijek mi je „falilo nešto među nogama“ i muž se gotovo svaku večer smrznuo jer sam cijeli poplun i deku stavila između nogu. Onda mi je sestra predložila jastuk, odluka je pala na Baobaby jer je izgledao mekano, nježno i naravno hrvatski proizvod. Kada sam kupila jastuk preporodila sam se, a i muž se konačno naspavao bez da je tražio deku oko sebe. Jastuk daje savršenu potporu, moj jastuk je bio u svim mogućim pozicijama, između nogu, iza leđa, oko glave, ma posvuda je bio, čak ga je muž volio „ukrasti“. Sve dok se malena Lana nije rodila, e tada je postao isključivo Lanin jastuk, ispočetka je ona ležala na njemu dok sam ju dojila, to mi je definitivno bilo omiljeno, bez jastuka podoj nije bio zamisliv, ona je mirno ležala na jastuku i papala, a moje ruke su ju mazile, kada je već malo porasla onda je postao utočište za spavanje preko dana, stavila sam je u jastuk koji se u potpunosti oblikovao prema njenome tijelu i najljepše je spavala, kada sam ju stavljala spavati na krevet služio je da bih ju ogradila kako ne bi pala s kreveta. Imao je sve moguće uloge u našim prvih mjesecima. Išli smo na more kada je Lana imala 4 mjeseca i jastuk je putovao s nama, mami je služio za putovanje, a Lani za spavanje tokom cijelog odmora, sa 5 mjeseci smo išli na izlet u Hercegovinu na nekoliko dana, čak i tada jastuk je bio uz nas, doslovce nam je bilo nezamislivo bez njega. Kada je Lana propuzala i počela sjediti sa 6 mjeseci jastuk je dobio ponovno jednu novu ulogu, a to je da štiti malu djevojčicu od padova na glavu. Kada sjedi i igra se, jastuk je oko nje da ako padne, padne na nešto mekano. Sada Lana ima 7 i pol mjeseci i jastuk nas i dalje služi, uvijek govorim da mi je on bio najbolja investicija u trudnoći. Kuda mi, tu i naš jastučić.

Evo jedna mala pjesmica o našem najdražem jastučiću :)
U trudnoći svašta vreba,
Baobaby jastuk treba,
Kada dođe mala beba
On postaje potreba,
Od Splita do Zagreba
Svašta se nađe, ali samo
pametno iz Minigreenya izađe,
od ovog jastuka ništa nije slađe,
samo najbolje za naše najmlađe.

 

Ponuda Baobaby jastuka u MiniGreeny webshopu.

Napiši komentar

Morate biti prijavljeni ukoliko želite ostaviti komentar.