Blog

23 Sij, 2017

MiniGreeny Nosiljke Roditeljstvo

Ergobaby - iskustva roditelja

Ergonomski oblikovane nosiljke Ergobaby  na našem tržištu su prisutne već nekoliko godina. Budući da se društvo otvara i sve više potiče nošenje, važno je i odabrati pravu nosiljku. Razlog sve većoj popularnosti nošenja primarno je povezivanje s djetetom. Naravno da roditelji posežu za kupovinom nosiljki i iz praktičnih razloga; kada se beba rodi, slobodne ruke postaju luksuz. Osim praktičnosti, istraživanja pokazuju i ostale dobrobiti nošenja (i za roditelja i za dijete) kao što su smanjivanje mogućnosti pojave postporođajne depresije kod majki, lakšem i tečnijem povezivanju s djetetom, čime se promovira tzv. povezujuće roditeljstvo.

Poznato je da nošenje djece ima brojne prednosti za njihov fizički, emocionalni i kognitivni razvoj. Dojenčad kojoj se dosljedno pruža fizički kontakt i emocionalna sigurnost imaju veće izglede da se, već počevši tijekom odrastanja i sazrijevanja, ponašaju suosjećajno i blagonaklono prema drugima. Dijete koje je nošeno, konstantno osjeća majčinu toplinu, čuje njezine otkucaje srce, priljubljeno je uz nju i takvo okruženje je djetetu jedino poznato nakon što se rodi. Bebe vole biti „stisnute“ i u prvoj godini života ovisne su o kontaktu koji im je primarni način komunikacije. Ujedno i sve više očeva zagovara i uživa u nošenju jer se na taj način osjećaju više uključenima u prvom periodu djetetova života.

Neki roditelji uživaju u nošenju samo kratko razdoblje jer im težina većeg djeteta predstavlja problem, dok neki pak koriste nosiljke do maksimalne težine. Kada nas roditelji pitaju do kad se dijete može nositi u nosiljci, volimo im reći „Sve do kad vi možete nositi!“

Kada sam rodila svoje dijete, shvatila sam da je za njega najbolje upoznati se sa svijetom iz sigurnosti koju mu pruža moja blizina. Tako je započelo moje putovanje s dječjim nosiljkama. Trebala sam način kako da ga nosim, a da to odgovara mom tijelu i dozvoljava mi neometano kretanje kroz moje dnevne aktivnosti. Nakon mnogo eksperimentiranja, razvila sam ergonomski dizajniranu nosiljku poznatu kao Ergobaby. Ona ima debele mekane naramenice, široki mekani pojas za struk koji podupire velik dio djetetove težine, visoko kvalitetne kopče za lako postavljanje i još mnogo korisnih detalja. Nošenje djeteta u Ergobaby nosiljci je fantastično, a dodaci Vam omogućavaju da s lakoćom ponesete stvari koje su Vam potrebne. Nadam se da ćete Vi i Vaše dijete uživati u bliskosti koju omogućuje Ergobaby.
Karin Frost, dizajnerica i vlasnica Ergobaby-ja

Nosiljka MORA biti ergonomski oblikovana i udobna za osobu koja nosi dijete. Ergobaby je najraznovrsnija na tržištu: dijete se može nositi sprijeda, straga i bočno, a uz to je jedina nosiljka koja se može korisiti od samog rođenja (model Ergobaby Adapt).

adapt-black-lifestyle-bcapeablk-59-of-85_1

ERGONOMSKI ISPRAVAN POLOŽAJ ZA DIJETE

Dijete okrenuto prema roditelju – taj položaj jedini je ispravan za dječju kralježnicu i kukove. Dodatno u tom položaju dijete se u svakom trenutku može skloniti od vanjskih podražaja i uspostaviti kontakt očima s roditeljem kako bi vidjelo njegov izraz lica i socijalne znakove te procijenilo situaciju. Također, taj je položaj pogodan za dojenje te omogućava mirno spavanje u kojem tijelo nosiljke pridržava glavu i vrat usnulog djeteta. Djetetove noge podignute su pod pravim kutom.

Mi smo se dvoumili izmedju Ergobaby i Manduce. Iskrsnula nam je prilika da nam ponese rodbina Ergo iz USA, pa je tako završio kod nas. Generalno smo zadovoljni. Imamo Ergobaby Performance i bio je stvarno odličan ljetos (nije vruće). Beba se isto ne žali tokom nošenja. Jako čvrst i kvalitetan, podržava nošenje naprijed, na boku i na leđima čak do četvrte godine. Eto to je nekako presudilo kao i generalna popularnost te nosiljke.“
Tea

Ergobaby Performance nosiljka

ERGONOMSKI ISPRAVAN POLOŽAJ ZA RODITELJA

Dijete je okrenuto prema roditelju - taj položaj ne prebacuje težište djeteta prema van te na taj način čuva vrat i leđa osobe koja nosi dijete. Široke i debelo podstavljene naramenice dodatno će olakšati nošenje i učiniti ga udobnim, dok široki podstavljeni pojas oko struka pomaže da se težina djeteta rasporedi između roditeljevih ramena i  kukova.

„Mi imamo Ergobaby Original, crni sa zvjezdicama. Prije njega smo imali mei tai nosiljku i bila sam jako zadovoljna, ali sa Ergobaby-em smo se preporodili. Vrlo je jednostavan za korištenje, jednostavno se namjesti, a isto tako se jednostavno i dijete izvadi iz nje - što je meni bilo jako bitno pogotovo za hladnijih dana kada trebam nešto obaviti na brzinu pa letimo iz i u auto. Naramenice su jako udobne, mogu se nositi kao ruksak, a mogu se i križati na leđima, pa je rasterećenje tim veće. Moja curka je uživala od prvog dana nošenja općenito, ali u Ergu posebno. Naše oduševljnje je toliko da ju nećemo prodati, a niti ostaviti dok se ne raspadne.
Atina

ergobaby-night-sky1

Osnovne prednosti Ergobaby nosiljke:

  • Ergonomski dizajn Ergobaby-a podržava prirodni položaj za razvoj djetetovih kukova, zdjelice i kralježnice. Nosiljka čvrsto drži dijete uz tijelo roditelja i raspoređuje većinu djetetove težine između kukova i bedara te tako pomaže sprečavanju pritiska na kralježnicu; Ergobaby nosiljka i roditeljima ublažava fizički napor jer raspoređuje težinu djeteta između roditeljevih kukova i ramena.
  • Ergobaby je meka strukturirana nosiljka koja omogućava nošenje djece od rođenja do vrtićke dobi. U Ergobaby nosiljci djeca se nalaze u ergonomski ispravnom položaju, u principu jednakom kao da su u marami ili mei-tai nosiljci, samo što se strukturirane nosiljke ne vežu nego se kopčaju plastičnim kopčama, na sličan način kao ruksaci.

„Naša prva nosiljka bila je Ergobaby Original Night Sky s umetkom za novorođenče. Prije kupnje sam se savjetovala s prijateljicom i kolegicom koja mi je preporučila Ergo i ring sling, a kako su krenuli hladniji mjeseci, Ergo mi se činio kao bolje rješenje. Nosile smo se u njemu od tri tjedna starosti do deset mjeseci; lako se montirao, bio je vrlo udoban i meni i bebici te ono najbitnije, omogućavao je idealan položaj djeteta u nosiljci.“
Vesela

 „Ergobaby Adapt, odličan za dojenje, jednostavno se namješta i djeda i baka ga obožavaju :), stalno ga koriste za šetnje!“
Ines

adapt-admiral-blue-bcapeadkbl-lifestyle-0024_1Ponudu Ergobaby nosiljki pogledaje na našem Minigreeny webshop-u :)

Napiši komentar

Morate biti prijavljeni ukoliko želite ostaviti komentar.