Blog

14 Ruj, 2021

MiniGreeny Nosiljke

Recenzija Love&Carry LoveTie nosiljke

S nosiljkom LoveTie, prvi sam se puta susrela kada je naša bebonoseća udruga ''nosiljkoRijeka'' dobila donaciju (zahvaljujući uspješnoj suradnji s Baobabyijem) prijašnjeg modela LoveTie nosiljke, koji je zapravo bio mei tai nosiljka, tj. nosiljka kojoj se vežu naramenice i remen. Osobno, nisam imala nikakvih zamjerki prijašnjem LoveTie modelu. Smatram da je to bio odličan mei tai, osobito za manje bebe, no apsolutno shvaćam potrebu proizvođača da se maksimalno prilagodi posljednjim trendovima, zahtjevima i aktualnim potrebama tržišta, te prije svega željama roditelja koji nose i planiraju nositi bebe.

Jasno je da nekim roditeljima možda nije najprivlačnija ideja da vežu dva čvora na nosiljci. Stoga su proizvođači unaprijedili LoveTie u novi modeli koji na svom laganom i ugodnom remenu ima jednu vrlo praktičnu i čvrstu sigurnosnu kopču, dok se mekane naramenice vežu pružajući tzv. ''snug fit'' potporu i onim najmanjima.

Naramenice su deblje, ali izuzetno lagane i vrlo ugodne. Prvi dio naramenica je solidno podstavljen, a drugi dio se širi i veže. Krakovi završavaju urednim i oblim završecima, pa finalni čvor izgleda vrlo uredno i u skladu s cijelim minimalističkim dizajnom nosiljke. Optimalno široke naramenice ravnomjerno raspoređuju težinu bebe preko leđa i ramena roditelja čime su kraća, kao i dulja nošenja, puno ugodnija za oboje. Naramenice se križaju kao i kod svake standardne polukopčajuće nosiljke (na leđima, potom sprijeda kao potpora bebi). Nakon što se naramenice ukriže na leđima, čvor naramenica se može vrlo lako vezati sprijeda, sa strane ili straga.

 

Novi Love Tie kao i prijašnji model, pokriva dobni rang od rođenja (min. 3,5kg) do otprilike 15kg i poput prijašnjeg modela, novi se model također vrlo brzo namješta, kompaktan je, te jednostavan za upotrebu i lak za održavanje.

Nosiljku sam testirala na svojoj profesionalnoj newborn lutki (3,5kg) i svojoj mlađoj 23-mjesečnoj kćerki (11 kg) u položajima koje ova nosiljka podržava – nošenje sprijeda prema roditelju, nošenje na leđima i na boku. U svim se položajima nošenja LoveTie odlično ponašao, davao je jako dobru potporu i bio vrlo ugodan. Dodatna podrška za bebu koja spava omogućena je integriranom kapuljačom, gdje se kapuljača može smotati i služiti kao potpora vratu novorođenčadi i manjim bebama.

Treba napomenuti da je ovo zaista nevjerojatno lagana polukopčajuća nosiljka, vrlo je mekana i prilagodljiva, s modalitetom tkane marame, dok istovremeno pruža praktičnost kopčanja svim onim roditeljima kojima je marama ipak malčice prezahtjevna. Panel nosiljke je prilagodljiv novorođenčetu, manjoj bebi ili većoj bebi/toddleru, a sama nosiljka u cijelosti osigurava i podupire ergonomski položaj bebe tijekom nošenja.

  

Panel nosiljke se prije nošenje manjih beba (newborna) skraćuje presavijenjam remena za unutra, i obrnuto kod većih beba. Sužavanje panela pri nošenju manjih beba je također omogućeno vrlo domišljatim (na novom modelu unaprijeđenim i jednostavnijim) podešivačima na samom panelu, pa je nosiljka u potpunosti prilagođena različitim veličinama beba unutar gore navedenog ranga dobi i težine. LoveTie se ujedno lako prilagođava tijelu roditelja različitih fizionomija i to upravo zahvaljujući naramenicama koje se vežu. Remen nosiljke je tanji i podstavljen, no poput cijele nosiljke i panel je vrlo lagan, mekan i izuzetno savitljiv, praktički neosjetan pri nošenju (što može biti npr. vrlo zgodno kod postpartuma, osobito kod mama sa carskim rezom).

Zapravo, cijela nosiljka odaje jedan opći dojam lakoće i ugode – od samog namještanja bebe u nju, do materijala 100% pamuk (testirani model u dezenu Cinnamon je pak u potpunosti sačinjen od 100% organskog pamuka) mekanog tkanja i njenog elegantnog minimalističkog dizajna. Novi LoveTie dolazi u više krasnih dezena i boja, a mi smo imali čast testirati predivnu LoveTie Cinnamon. Uz Cinnamon na našem se tržištu mogu naći i dezeni City, Indigo, Sahara i Granite.
Jednostavna, lijepa, kvalitetna i prilagodljiva, ova nosiljka ustinu pruža ugodno nošenje, a nije naodmet ni istaknuti da joj je i cijena vrlo pristupačna.

*Dodatna informacija  – na svakoj kutiji LoveTiea naići ćete i na QRkod koji vas preusmjerava na tutorial videe sa instrukcijama o namještanju.

LoveTie nosiljku možete kupiti OVDJE!

Autorica teksta: Edita Umihanić, certificirana savjetnica za bebonošenje

Napiši komentar

Morate biti prijavljeni ukoliko želite ostaviti komentar.

Postani član našeg MINIGREENY kluba i prvi saznaj novosti.
Darujemo ti popust 10% na sljedeću narudžbu!
Ovom prijavom potvrđujete da želite na navedenu e-mail adresu primati naše obavijesti o novostima i pogodnostima za vas. Adresa se neće koristiti za ništa drugo, a možete se odjaviti kad god želite.