Blog

12 Srp, 2021

MiniGreeny Nosiljke Roditeljstvo Vijesti

Recenzija Love&Carry 'ONE+ COOL organic nosiljke

S dolaskom ljeta, nedavno nam je iz MiniGreenyija na recenziranje stigla i prelijepa klokanica One+ Cool Organic Cardamom uzorka, već svima dobrog znanog ukrajinskog proizvođača nosiljki Love & Carry. Ova je konkretna klokanica jedna od četiri verzije odlično prodavanog Love&Carry modela One+ (klasičan One+, One + Organic, klasičan One+ Cool i One+ Cool Organic).

 

One+ Cool Organic (kao i ostali One+ modeli) namijenjena je bebama od rođenja pa do otprilike 2 godine starosti, odnosno težine od 3.5 do 15 kg, a napravljena je od 100% organskog pamuka uz mrežasti dodatak na panelu. Kao i ostale Love & Carry klokanice, i ova klokanica apsolutno podržava ergonomski položaj bebe, njene kukove i krivulju kralježnice. Ujedno podržava nošenje sprijeda prema nositelju, na leđima i na boku.

Fenomenalna odlika ove klokanice je njezina svestranost i svevremenska upotreba. Naime, panel je u potpunosti prilagođen svim vremenskim uvjetima – od toplog ljeta do hladne zime. Bočne strane pamučnog panela se otvaraju ziperima, pamučni dio se potom zarola i učvrsti ispod bebine stražnjice, pa jesensko/zimska klokanica u času postaje prava proljetno/ljetna mrežasta klokanica.
Podešavanje ove klokanice i njena upotreba su krajnje jednostavni i laki, stoga je takva nosiljka ujedno odlična za početnike u babywearingu koji možda još uvijek nisu najspretniji s podešavanjima.

 

 

 

 

 

 

 

Ova je nosiljka stigla s početkom ljetne sezone, te je odmah bila testirana u vrlo toplim vremenskim uvjetima, šetnjama i odlascima na plažu. Mrežasti materijal na panelu odlično je prošao sva testiranja, pa se moja toddlerica u ovoj klokanici nije znojila, nije bila preutopljena i nošenje je bilo nadasve ugodno i njoj i meni.
Osim što joj se panel može transformirati u mrežasti ljetni panel,  on je ujedno izuzetno prilagodljiv svim uzrastima bebama. Dizajn je promišljeno odrađen, pa se tako panel može suziti i skratiti dok istovremeno daje odličnu potporu kako novorođenčetu, tako i toddleru. Dizajn je osmišljen do te mjere da se proizvođač čak pobrinuo da nikakva podešavanja ni kopče ne dodiruju bebinu kožu.
Naramenice jesu dosta robusne, no iz osobnog iskustva mogu reći da mnogi roditelji vole upravo takve naramenice. Roditeljima vrlo sitne građe ova klokanica pruža još jednu izuzetnu pogodnost, a to je ukrižavanje naramenica, jer takav vid nošenja roditeljima sitnijih fizionomija zna nekada biti puno ugodniji.  Dakle, One+ biti će svakako jednako ugodna, jednostavna i zanimljiva roditeljima koji su krupnije, kao i onima koji su sitne građe.

Moram se posebno osvrnuti i na remen ove nosiljke koji je solidne širine, tanak  i daleko mekši i savitljiviji od većine remena klokanica koje možemo naći na tržištu, a  čime je nošenje još ugodnije. Ovo može biti od dodatnog značaja mnogim majkama koje su netom rodile na carski rez pa im tvrdi remeni na klokanicama znaju stvarati nelagodu.

Uz One+ dolazi i sjenik u istom uzorku koji se vrlo lako skida i postavlja, kao i vrlo praktična torba za klokanicu. Klokanica nema pretinac za ključeve i mobitel jer se upravo na tom mjestu spušta i zakopčava zarolani pamučni panel, a na tom su mjestu i kopče posebno prilagođene za nošenje manjih beba od rođenja do četiri mjeseca starosti. No, uz sve ostale odlike i prednosti ove klokanice, mislim da je nedostatak takvog manjeg pretinca zanemariv. Spomenuvši kopče, valja se osvrnuti i na glavnu kopču remena gdje si je proizvođač postavio čvrstu  robusnu kopču s dodatnim osiguračem pri otvaranju.

One+ dolazi u cijelom nizu predivnih uzoraka i nježnih boja, laka je za održavanje i periva u mašini na 30 stupnjeva bez korištenja omekšivača, poštujući upute na etiketi proizvođača. Svakako treba dodatno napomenuti i pristupačnost cijene ove nosiljke, koja je ipak nešto niža od ostalih klokanica u toj kategoriji.

Nosiljku možete kupiti OVDJE!:

Autorica teksta: Edita Umihanić, certificirana savjetnica za bebonošenje
Fotografije: udruga ''nosiljkoRijeka''

Napiši komentar

Morate biti prijavljeni ukoliko želite ostaviti komentar.

Postani član našeg MINIGREENY kluba i prvi saznaj novosti.
Darujemo ti popust 10% na sljedeću narudžbu!
Ovom prijavom potvrđujete da želite na navedenu e-mail adresu primati naše obavijesti o novostima i pogodnostima za vas. Adresa se neće koristiti za ništa drugo, a možete se odjaviti kad god želite.