Blog

27 Lip, 2016

Nosiljke Roditeljstvo Vijesti

Uvod u nosiljke

Jedan od većih novčanih izdataka za sve buduće roditelje su sigurno kolica s kojima ćete krstariti gradom, ići u kupovinu ili na plac … međutim sve je veći broj roditelja koji će radije posegnuti za nosiljkom, koja osim što predstavlja manji novčani izdatak nam omogućuje držanje djeteta u naručju i slobodne ruke … sve to je veliki benefit i za dijete i za nas.

Sa nosiljkom ćete lakše savladati gužvu, javni prijevoz, i obaviti važne obaveze dok vaš potomak mirno spava osluškujući otkucaje vašeg srca <3

Postoji nebrojeni broj tekstova o dobrobiti nošenja za umirivanje djeteta i smirivanju kolika, a istraživanja pokazuju da nošenje smanjuje rizik od postporođajne depresije i promovira se povezujuće roditeljstvo. Ujedno sve više očeva zagovara i uživa u nošenju jer se na taj način osjećaju više uključenima u onom prvom periodu djetetova života.

Neki roditelji uživaju u nošenju samo kratko razdoblje jer ima težina većeg djeteta predstavlja problem, dok neki pak koriste nosiljke do maksimalne težine. Kada nas roditelji pitaju do kad se dijete može nositi u nosiljci, volimo im reći 'Sve do kad vi možete nositi!'

Obzirom da je većina nosiljki testirana do 15 kg (neke i do 20 kg) a to je otprilike težina prosječnog četverogodišnjaka, to je stvarno dugi staž nošenja složiti ćete se, zar ne?

Fotografija preuzeta sa https://uppymama.com/babywearing/